Blågröna budgeten är ett varselbesked till sjukvården | Sverigedemokraterna Region Stockholm

Blågröna budgeten är ett varselbesked till sjukvården

Den blågörna majoriteten i Region Stockholm presenterade idag regionbudgeten för 2022. Sverigedemokraterna är mest kritiska mot att akutsjukhusen kan tvingas gå med effektiviseringskrav, och varnar för att över 300 tjänster inom sjukvården kan komma att varslas.

 

– För lite pengar tillförs till sjukvården, och som läget ser ut idag kommer över 300 tjänster att varslas i sjukvården, samtidigt som sjukhusen går med över 600 miljoner kronor i underskott. Den blågröna budgeten är ett varselbesked till sjukvården, säger gruppledare Gabriel Kroon (SD i Region Stockholm.

 

Sverigedemokraterna vill istället se slopade krav på effektiviseringar på sjukhusen och satsa mer på husläkarmottagningarna, med målet att alla invånare i länet ska få en fast läkare och en vårdkoordinator.

 

– Samma personal som har slitit ut sig till gränsen på utmattning under pandemin, kommer framöver att behöva varslas. Det behövs mer pengar till sjukvården för att undvika varsel och kostnadsbesparingar, inte kulturbidrag till tveksamma organisationer, säger Gabriel Kroon (SD).

Gabriel Kroon (SD). Gruppledare i Region Stockholm.