Skum fastighetsaffär när Berga säljs | Sverigedemokraterna Region Stockholm

Skum fastighetsaffär när Berga säljs

Imorgon, tisdag 8 juni, kommer regionfullmäktige klubba beslutet om försäljningen av Stockholms sista naturbruksskola, Berga naturbruksgymnasium, i Haninge. Sverigedemokraterna i Region Stockholm ifrågasätter försäljningsprocessen och menar att det är en skum process som har gått fel till.

 

– Försäljningen verkar ha gått oriktigt till. Budgivningens vinnare Dille gård verkar ha prioriterats på osaklig grund och det är ytterst allvarligt. Vi kommer att yrka på att ärendet återemitteras och att försäljningsprocessen ses över, säger Gabriel Kroon (SD), gruppledare i Region Stockholm.

 

SD i Region Stockholm pekar på att aktören som Berga naturbruksgymnasium ska säljas till, Dille Gård AB, är värd att ifrågasättas eftersom budgivare med högre bud och större finansiell kapacitet ej bjöds in under försäljningsprocessen.

 

– Dille gård verkar vara en mycket liten aktör utan finansiell kapacitet att åta sig ett sådant stort projekt som Berga. Det blågröna styret har en tradition av oklara fastighetsförsäljningar

Gabriel Kroon, gruppledare för Sverigedemokraterna i Region Stockholm.

som visat sig vara ogynnsamma för skattebetalarna, säger Gabriel Kroon (SD).