SD vill basera ambulanshelikoptern i Bromma | Sverigedemokraterna Region Stockholm

SD vill basera ambulanshelikoptern i Bromma

I en skrivelse till Hälso- och sjukvårdsnämnden vill Sverigedemokraterna i Region Stockholm att regionens enda ambulanshelikopter permanent baseras på Bromma flygplats.

– Sverigedemokraterna anser att baseringen på Bromma flygplats utgår från en central länsdel som minskar den stora variationen i utryckningstiderna. Områden inom Värmdö kommun kommer i andra hand medan Bromma flygplats är av primärt intresse, säger Gabriel Kroon (SD), gruppledare i Region Stockholm.

Planer på att behålla eller vidareutveckla Bromma flygplats har tidigare stoppats av Regeringen, för att sedan bli nedröstat i Riksdagen. Om planerna på att avveckla Bromma flygplats återigen kommer upp till ytan stoppas även en framtida helikopterbasering i Bromma.

– Det är uppenbart att det finns en politisk majoritet både regionalt och nationellt för att behålla Bromma flygplats. Ett beslut om att flytta helikopterbaseringen till Bromma skulle göra Region Stockholm till en viktig aktör för flygplatsens bevarande, säger Gabriel Kroon (SD).

Region Stockholms ambulanshelikopter.