Ö-livet i fokus | Sverigedemokraterna Region Stockholm

Ö-livet i fokus

Stockholms skärgård är speciell med sina tusentals öar, kobbar och skär. Vi är många som beger oss ut dit för att uppskatta cykelturerna på Väddö, glassen på Sandhamn, kvällspromenaden på Grinda eller havsutsikten från Utö.

Stockholms skärgård är dock mer än en vacker semesterort under sommarhalvåret. Den är även en viktig del av Stockholmsregionens identitet, bostadsort för de tusentals fastboende och en arbetsplats för företag på de många öarna.

I dag är livet i Stockholms skärgård inte en självklarhet. Långa avstånd, bristfällig kollektivtrafik, en ineffektiv sjukvård och dåliga förutsättningar för lokalt näringsliv försvårar skärgårdens tillväxt.

Sverigedemokraterna vill att skärgårdsborna smidigt ska kunna ta sig till och från jobbet, ha tillgång till en god sjukvård och erbjudas en äldreomsorg utan att behöva flytta från skärgården.

I dag släpper vi vårt skärgårdsprogram! I detta program presenterar vi vår syn på nutid och framtid för vår älskade skärgård. Klicka på bilden nedan för att ta del av det.